Kanelbullens dag

image

Så var det visst dags för kanelbullens dag igen. Om man som jag varken hinner eller orkar baka bullar kan man ju alltid ”fuska” lite med en kanelbullerulltårta. Snabbt, enkelt och gott även om det inte går att jämföra med en nygräddad kanelbulle. Receptet kommer från bloggen Sweet and Simple.

Kanelbullerulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
Fyllning :
150 gr rumsvarmt smör
1-2 msk kanel
2 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
Pärlsocker

Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, kanel och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten. Vänd i mjölken.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna.
Grädda i ca 5 minuter eller till kakan fått färg.
Strö pärlsocker och lite vanligt socker på ett nytt bakplåtspapper och vänd över kakan.
Vispa ihop fyllningen med elvisp och bred över kakan.
Rulla ihop kakan på långsidan.

Lämna en kommentar