Projekt Jordkällaren

image

Vi har under flera år gått och sneglat på en gammal jordkällare som ligger en liten bit från vårt hus. Den har stått oanvänd under många år och innan dess har den nog används som förvaringsutrymme för diverse skräp.
Men det är en fin och välgjord jordkällare med ventilation och dubbla dörrar. Nu har vi fått möjlighet att använda den.
Lite äckligt var det att städa ur den. I det skumma ljuset var det svårt att se vad som dolde sig i bråten.

image

När gamla trasmattor,  frigolit och en mumifierad ekorre var bortstädade kunde vi börja med inredningen. Som av en händelse inredde Ernst en form av jordkällare i sitt sommarprogram. När jag föreslog en liten sittgrupp, hyllor av lärkträ och ljushållare av pastaslevar fick jag bara en fnysning till svar från H.

image

I stället blev det några gamla brädor på lecablock (det hade i och för sig Ernst också). Där kan vi ställa lådor med potatis och morötter. En gammal hylla får duga tills vidare för lök och burkar.
Läste på någon löpsedel att Ernst verk bara var en ”fasad” och man inte fick se bakom kulisserna, så det är väl lika bra att bjuda på ” en-bakom-kulisserna-bild.

image

I ett hörn står en gammal tvättmaskin och diskmaskin. Någon dag, någon gång, när orken och lusten finns får vi väl frakta bort dem så det finns plats för den där lilla cafémöbeln där vi ska sitta och provsmaka våra lagrade årgångsviner. Eller inte…

En tanke på “Projekt Jordkällaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s