Snurriga skördetider

image

Visst är det roligt när det växer och man kan skörda frukterna av det arbete man lagt ner. Men ibland blir det lite väl mycket på en gång. Och så var det igår.
Av en snäll jobbarkompis hade jag fått en kasse med äpplen som behövdes tas hand om. Så i stora grytan blev det moskok.
Av snälla grannar fick vi en bunke gurkor.
Slutligen bjöd växthusen på extra mycket (och stora) tomater.

image

När en tomat väger 673 gram blir det en del att ta hand om. Av tomaterna blev det den klassiska tomatröran som jag skrivit om tidigare. Och av gurkorna blev det några burkar bostongurka efter ett recept från en annan granne.

Ingrids bostongurka
Ca 800 gram gurka i små tärningar
1 medelstor röd paprika i små tärningar
1 liten gul lök, finhackad
1 smal stängel purjolök, hackad
1 msk gula senapsfrön
Ca 1 liter vatten

Lag:
3 dl socker
1 msk salt
2 dl ättiksprit
2 dl vatten
2 kvistar dill

Lägg grönsaker och senapsfrön i en bunke. Koka vattnet och häll över. Låt stå tills det svalnat och sila sedan bort vattnet.
Koka lagen. Lägg i gurkblandningen och låt koka ca 10-20 minuter, tills allt mjuknat och blivit tjockt och simmigt. Sila eventuellt bort lite vatten.
Häll på heta rena burkar.

image

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s