Tomatröra

image

Nu är det en riktig tomatexplosion i växthuset och odlingdtunneln. Godast är det ju att äta de solvarma tomaterna direkt,  men det finns ju gränser hur mycket tomater man kan stoppa i sig.

För att ta tillvara tomaterna och få njuta av dem länge kan man göra en enkel tomatröra. Röran blir ganska tjock och kan sedan spädas till sås eller användas till pizza, grytor eller i lasagne.

image

Fyll en långpanna med tomat, lök och några hela vitlöksklyftor. Man kan också dryga ut med bitar av zucchini.
Ringla över lite olja, vinäger och honung.
Baka i ugnen ca 2 timmar i 125-150 grader.

image

Häll över sörjan i en bunke och mixa med stavmixer. Frys in i påsar eller burkar.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s