Pissaladière

image

Pissaladière är Provençes svar på pizza. Den består av lök, lök och lök… dessutom sardeller och svarta oliver. På bilden har jag rökt, tärnat fläsklägg istället för sardeller och det blev också gott. Pissaladière kan ätas varm eller halvljummen och passar både som egenrätt eller på en buffé.

Pissaladière
2 pizzor

1sats pizzadeg
Min favoritdeg består av:
25 gr jäst
2,5 dl vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
5-7 dl vetemjöl

Ca 1,5 kg lök (det går bra med blandade sorter).
2 vitlöksklyftor
3 lagerblad
Ca 1 msk timjan
Salt&peppar
Sardeller
Svarta oliver

Förbereder pizzadegen. Medan den jäser mjuksteker man den tunnt skivade löken med olivolja och kryddor i en kastrull . Löken ska inte få färg utan smälta ihop. Rör om så den inte bränner fast. Jag stekte i ungefär en halvtimme men man kan göra det ännu längre om man har tid.

Salta och peppra.

Bred lökröran över de utkavlade pizzabottnarna. Toppa med sardeller och oliver.

Grädda i het ugn. Jag gräddade i ca 240 grader i ungefär 15-20 minuter.

Ett tips för spröd botten är att värma upp plåten i ugnen innan man lägger på pissaladièren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s