Lättlagad lyx

image

I helgen hade jag lovat Kocken en överraskningsmiddag. Jag gick ut hårt med Cassolettes aux noix de Saint-Jacues, vilket är kammusslor i god sås, typ.

image

Till varmrätt serverades Confit de manchons de canard du Sud-Ouest, konfiterade ankvingar med potstis- och svartrotsgratäng.

image

Och så rundades den franska aftonen av med Moellux au chocolat, chokladbakelser med inkokta fikon.

Vilken succékväll. Och det mesta bestod av mat från Picard, en fransk kedja med bara frysta varor. Lättlagat med andra ord. Och så låter det ju så proffsigt när man kan svänga sig med franska termer (som man skriver av från förpackningen).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s