Godaste groggvirket

image

Vi fortsätter med ingefäratemat. Idag har jag gjort en ginger-ale syrup. Receptet kommer från Tove Larssons bok Soda, lemonad och snacks Det är en bok som jag gärna skulle vilja ha i min ägo men som är slut hos förlaget. Förhoppningsvis blir det en nytryckning.

Ginger-ale syrup
Ca 200 gr mixad ingefära
5 dl vatten
Skalet från en citron
1 tsk citronsyra
1,5 krm salt
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl råsocker

Skölj och mixa ingefäran i en matberedare (använder du ekologisk behöver du inte skala den om man sköljer noga).
Koka upp vatten, ingefära, citronskal, citronsyra och salt. Låt sjuda ca 5 min.
Tillsätt socker och rör om så att det smälter i vätskan. Dra av från värmen och låt svalna under lock.
Sila genom finmaskig sil eller silduk. Fyll i väl rengjord flaska och förvara i kylen.
Blanda med is och kolsyrat vatten.

Eller som här med en skvätt mörk rom dessutom.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s