Long pie

20140906-082705.jpg
Årets nykomling, och kanske också favorit, i trädgårdslandet är pumpan Long pie.

20140906-082847.jpg
Long pie är en mycket gammal sort som odlades i USA innan européerna kom dit. För 50 år sedan var sorten en hårsmån från att försvinna för alltid. Men som tur var lyckades man bevara den för det är en mycket god matpumpa.

20140906-083227.jpg
Vi rostade pumpan i ugnen med skal och allt. När man med lätthet kan sticka en kniv genom den är det klart. Skrapa sedan ur pumpaköttet. Pumpan hade fina kärnor som jag torkade i ugnen. Pumpaköttet har vi mixat och hittills använt både till soppa och risotto.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s