Drömmen om en köksträdgård

20140505-201117.jpg
Långledigheten ägnades åt att förverkliga en av mina drömmar. En inhägnad köksträdgård. Har länge velat ha ett staket runt rabatterna och stora landet. Mest för att hålla hönorna borta från grönsakerna men också för att skapa lite ”gammaldags” känsla då man förr hägnade in sina köksträdgårdar för att hålla boskapet borta. Hade gärna haft ett kastanjestaket men då ytan är stor blev det billigaste möjliga staket från Cheapy istället. Vädret var verkligen varierande under helgen. Snö, hagel, regn, blåst och lite solsken däremellan.

20140505-202413.jpg
Det blev ju inte heller lättare när ens gräsmatta är så långt från en golfgreen som man kan komma. Buckligare och mer sluttande gräsmatta får man leta efter.

20140505-202653.jpg
Att köra den parallella metoden blev ju inte så lyckat. I alla fall inte om syftet är att stänga ute hönsen. Här blev det promenadväg rakt in.

20140505-202823.jpg
Efter lite tandagnisslan, nödsamtal till pappa och ett restaurangbesök, bestämde vi oss för att köra etapper i sluttningen. Kanske inte lika estetiskt men förbaskat mycket enklare.

20140505-203126.jpg
Nu fattas bara lite finlir i form av grind och rödfärga. Och lite odlingar. Men kan ni inte se det framför er: en frodig köksträdgård med blommor och grönsaker i skön harmoni i fina genomtänkta planteringar. Naturligtvis välrensat. Och om en sådär 20-25 år har päronträdet i mitten vuxit sig stort och under trädkronan kan man vila i skuggan på bänken som är byggd runt stammen. Jag ser det helt klart.

Annonser

One thought on “Drömmen om en köksträdgård

  1. Glasklart! Jag ser även tillbringaren med päronsaften… Snyggt!
    Ibland är det bara så jädrans jobbigt att behöva vänta, vänta och vänta. Fast å andra sidan. Det hade inte varit kul om allt vuxit upp på studs heller.

    Lycka till med odlingarna!
    Kram Tamara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s