Vinbärsrutor

image

Hittade en burk med röda vinbär i frysen och då blev det en laddning av denna bärkaka. Av någon anledning har jag bara gjort den på röda vinbär, men det går naturligtvis att använda vilka bär som helst.

Vinbärsrutor
4 st ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
1/2 l bär
1/2 dl socker
Ca 100 g smör

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt vetemjöl.
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Fördela frysta bär över smeten och strö över socker.
Hyvla smör i tunna skivor över kakan.
Grädda ca 30 minuter i 175 grader.
Låt svalna något och skär upp i bitar.

Annonser

2 thoughts on “Vinbärsrutor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s