Jordmandel

20140306-151936.jpg
En ny bekantskap för mig är jordmandel(cyperus esculentus), som vi ska prova att odla i år. Jordmandel är ett halvgräs och ett kulturarv från 1200-talet. Under jorden bildas små knölar som har en söt, nötaktig smak. Jordmandlarna kan ätas som de är eller rostas i honung, blandas i müsli eller saltas och användas som snacks. Förhoppningsvis har vi då både egenodlade mandlar och popcorn till ”fredagsmyset” i höst.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s