Bruna bröd

20140211-110419.jpg
Fortsätter att beta mig igenom mormors receptsamling. Näst på tur är bruna bröd, en klassisk småkaka.

Bruna bröd ca 60 st

2 hg smör

2 hg socker

3 hg mjöl

2 äggulor

2 tsk kanel

2 tsk kardemumma

2 tsk hjorthornssalt (knappt)

Pärlsocker

  • Rör socker och smör poröst.
  • Blanda mjöl, kanel, kardemumma och hjorthornsalt och sikta det i smör- och sockerblandningen.
  • Rör i äggulorna.
  • Rulla till längder och dela i bitar som rullas till små kulor. Doppa kulorna i pärlsocker, lägg på plåt och tryck lätt till med en gaffel.
  • Grädda ca 10 minuter i 175 graders värme.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s