Kvalitetskycling

20140127-212815.jpg
Det är inte ofta det serveras kyckling i Skullalund. Inte för att vi inte tycker om kyckling utan för att vi inte tycker om hur den mesta kycklingen som säljs föds upp. Kycklingindustrin är inget att vara stolt över. Dessutom är mycket av den billiga kycklingen som säljs full av vatten och salt för att vara mör. Mer Om kycklinguppfödning kan man läsa i senaste numret av matmagasinet Hunger.
Som tur är finns det några uppfödare som gör det på ett bra sätt. Kycklingarna har det bra medan de lever och får växa upp i en långsammare takt. Men då kostar det förstås mer. Så hellre dyr kyckling någon gång då och då än billig kyckling ofta. Till exempel Hagbys säljer finfin fågel utan några konstigheter.

20140127-214010.jpg

Annonser

2 thoughts on “Kvalitetskycling

  1. Vad synd det är att man knappt kan äta kyckling här hemma. Äter så god hos Anna i England och det finns ett helt annat utbud där med närproducerad kvalitetsmat.
    Synd inte Hagbys säljer här, finns nog bara Kronfågeln hos oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s