Ingen rök utan eld

20140125-144353.jpg
Igår hade jag förmånen att besöka Ekstedt, restaurangen där ”Mat-Niklas har sin hemvist. En fantastisk upplevelse, inte bara för smaklökarna. Här används ingen elektricitet vid tillagningen av maten utan man använder den öppna elden, en ugn, en gjutjärnsspis och rökar. Varje kväll går det åt en halv kubik ved och vedhuggning ingår i kocksysslorna.

20140125-144851.jpg

Maten var otroligt god. Jag åt sjögurka för första gången. Den serverades med ostron, rökt avokado och mandel. Godaste rätten var nog Bacon och korv på gris med brysselkål och tryffel. . Ojoj här var det ”slicka-tallriken-varning”. Och brödet. Allvarligt talat hur barnsligt gott är det inte med söt sirapslimpa. Men det vågar man väl knappt knysta i dessa anti-bröd tider.

20140125-145236.jpg
Bläckfisken med sina sugkoppar var väldigt smakrik och inte seg som jag tycker bläckfisk kan bli ibland. Efter den hängmörade kon var det dags för dessert som bestod av saffrantortillas som man själv fick fylla med hjortron, ättiksmaränger, apelsincurd och bryntsmörglass. Det här var verkligen pricken över i på en supermiddag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s