Det går som en kalvdans

20140111-161511.jpg
När man bor på landet kan man ibland få spännande presenter från sina grannar. För ett tag sedan fick jag en hink med två liter råmjölk. Råmjölken är den första mjölken som den nyfödda kalven får. Förvissad om att kalvarna hade tillräckligt med mat pytsade jag upp råmjölken i mindre förpackningar och frös in. Det enda jag vet om som man använder råmjölk till är kalvdans, men det finns kanske andra användningsområden också. Idag var det i alla fall dags för kalvdans.

Kalvdans
0,5 dl råmjölk
0,5 dl mjölk
1,5 msk socker
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
Vispa samman alla ingredienser och häll i en form. Grädda i 175 grader cirka 30-40 minuter. Kalvdansen ska börja stelna till lite när den är klar. Den stelnar mer när den blir sval. Har man den för länge i ugnen kan den vattna sig. Vi åt den med rårörda hjortron, trots att körsbärssylt är det enda som gäller enligt svärmor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s