Tortellini in brodo

20140109-181903.jpg
Just nu sänds matprogrammet Sveriges mästerkock på TV var och varannan kväll. Någon mästerkock behöver man inte vara för att laga den här rätten. Ruggiga dagar, när man håller på att bli sjuk eller bara känner sig allmänt hängig är det här vad jag längtar efter. Det finns säkert recept med grönsaker och fin buljong men jag gör det enkelt.

Tortellini in brodo
Koka valfri mängd tortellini, färsk eller torkad i rikligt med saltat vatten. I slutet av koktiden häll bort en del av vattnet. Lägg i kycklingfond eller en buljongtärning och låt tortellinin koka klart. Servera soppan med riven parmesan och nymalen svartpeppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s