Redig chokladpudding

20140107-191439.jpg
Igår blev det ”himmalagad” chokladpudding till trettondagsdessert. Chokladpuddingen brukade H:s småländska mormor Anna göra. Men receptet ska visst komma ända från Amerika. Bra mycket godare än pulverpudding och innehåller inga konstigheter, bara äkta varor.

Chokladpudding
ca 8-10 portioner
4 msk maizenamjöl
1,5-2 dl socker
1 krm salt
6 kkp (9 dl) mjölk
5-6 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Blanda de torra ingredienserna med lite av mjölken.
Koka upp resterande mjölk och rör sedan ner chokladblandningen i den.
Sjud i ca 15-20 min. Rör runt då och då för blandningen kan lätt bränna i botten på kastrullen.
Häll upp i koppar eller skålar och låt svalna.
Servera med vispad grädde.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s