Romersk honungspudding

I senaste numret av Bidraget, en tidning som ges ut av Sveriges biodlares riksförbund, fanns detta recept. Enligt tidningen ska receptet vara ca 2000 år gammalt och komma från romaren Apikius kokbok.
Romersk honungspudding
6 dl mjölk
5 ägg
1 dl honung

1. Vispa ihop smeten.
2. Häll i en stor form eller flera små. Tillaga i vattenbad i ugnen i 175 graders värme. Ca 45 min för en stor form och kortare tid för små. Puddingen är klar när smeten ”stannat” i formen. Puddingen är ett mellanting mellan crème brulee och kalvdans.
Efter gräddningen hällde vi på lite mer flytande honung eftersom honungssmaken på själva puddingen var ganska mild. Vi åt desserten med en björnbärs- och pepparkompott.

20131001-161028.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s