Syltad zucchini

20130911-143538.jpgGrillad lax, potatisspätt och syltad zucchini

Våra zucchiniplantor har gett upp men den som fortfarande har kan prova denna inläggning. Den är ganska söt så kanske kan man minska sockermängden något. Jag funderar också på om man skulle kunna bryta av det söta med lite röd chili. Eller så har man den som dessert eller till ost.

Syltad zucchini

2 kg zucchini

3 dl ättikssprit

4,5 dl vatten

18 dl socker

Lag:

Skal och saft av en citron

3 bitar ingefära, skalad och skuren i bitar

1 msk mald ingefära

1 msk atamon

  • Skal, klyv och kärna ur zucchinin. Skär i ca 1,5 cm stora bitar.
  • Koka vatten, ättika och socker. Skumma av och lägg i zucchinin.
  • Sjud i ca 15 min tills zucchinin är genomskinlig.
  • Tag upp zucchinin och fördela i burkar.
  • Rör ner ingefära, det rivna skalet och saften från citronen i lagen och koka ihop utan lock i ca 20 min.
  • Tillsätt atamon och låt lagen svalna innan den slås över zucchinin i burkarna.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s