Chili och Chimichurri

20130808-211100.jpg

Chiliplantorna trivs verkligen i växthuset och nu kommer det massor av frukter. Kanske kan vi snart använda dem till en god Chimichurri. Chimichurri är en ganska rinnig sås som även kan användas som marinad. Såsen har sitt ursprung i Argentina och Uruguay och  passar bra till grillat kött. Ja, egentligen till allt grillat. Det finns en uppsjö av recept  men vi gör ungefär så här:

Chimichurri

1 grön chili

1-2 vitlöksklyftor

ca 2½ dl blandade örter; persilja, oregano och ev koriander

1 dl olja

2 msk rödvinsvinäger

salt&peppar

  • Finhacka, mortla eller mixa vitlök, chili och örterna.
  • Häll på olja och rödvinsvinäger.
  • Smaka av med salt och peppar.

20130808-211144.jpg
Gogh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s