Gurka på burk

20130802-170130.jpg
Förra året fick vi en gurka. Det blir inte mycket inläggningar av det. I år är det bättre tider. Men man måste vara snabb för även hönorna har upptäckt de gröna läckerheterna och även hur de ska forcera stängslet in till landet.
Här kommer ett bra recept på smörgåsgurka. Det kommer från min ”bibel” när det kommer till inläggningar och dylikt – Safta, sylta och konservera, utgiven av ICA provkök 1972.

Ramlösagurka
1 kg gurka
dillkronor
1 msk hela, gula senapsfrön

lag:

1 dl ärriksprit

½ liter Ramlösa

½ dl salt

3 dl socker

  • Blanda ingredienserna till lagen. Rör så att sockret löser sig.
  • Skölj gurkorna och skär dem i skivor.
  • Varva gurka, dillkronor och senapsfrön i rengjorda burkar.
  • Häll på lagen och ställ burkarna kallt.

Förra året gjorde vi den här saltgurkan som också är mycket god.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s