Esperantos sommarsalong

20130728-120531.jpg
I fredags besökte vi Esperantos sommarsalong i Stockholm. Restaurangen förärades tidigare i år med en Michelin-stjärna. Restaurangen håller till i det som tidigare var Jarlateatern och mycket av den gamla interiören är bevarad. I sommarsalongen dukas 18 platser upp vid ett långbord i foajén. Menyn består av smårätter som man kan komponera ihop till sin egen meny eller dela på.

20130728-121137.jpg
Vildlax sashimi med kyld dashi och daikon

20130728-121407.jpg
Nymald kalvtartar med briochkex, stenbitsrom och brynt lökemulsion

20130728-121545.jpg
Fish n Crisp på siklöja

20130728-121709.jpg
Pommes de terre, glödbakad nypotatis

20130728-121819.jpg
Bränd langoustines med blomkålssallad

20130728-121942.jpg
Rökt tofu och sommartryffel med vaktelägg

20130728-122122.jpg
Grillkorv på svensk wagyu med brynt sommarkål

20130728-122303.jpg
Jordgubbar med lakritsjord och syrad grädde

Nu åt jag inte allt detta själv utan vi valde lite olika rätter och delade på en del. Allt var fantastisk gott och vackert presenterat. Förstår att de fått den där stjärnan. Fin avslutning på semestern och nu väntas matlådornas tid igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s