Kladdkaka med vit choklad

Den här kakan bjöd jag mina jobbarkompisar på sista dagen innan semestern. Den blev mycket god och uppskattad. Kakreceptet kommer från Två systrar söta där den serveras med crème fraiche glasyr och granatäppelkärnor. Min variant fick en hallonglasyr som bröt av bra mot den söta vita chokladen.

Kladdkaka med vit choklad och hallonglasyr

150 gr vit choklad

150 gr smör

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

1 tsk rivet citronskal

Glasyr:

2 dl créme fraiche

½ dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl hallon

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant
  • Smält choklad och smör i vattenbad och låt svalna lite.
  • Blanda de torra ingredienserna och häll i choklad/smör-blandningen. Rör om.
  • Tillsätt ägg och rivet citronskal och rör till en jämn smet.
  • Grädda ca 25-30 minuter mitt i ugnen.
  • Pressa hallonen genom en sil så att kärnorna separeras från saften/moset.
  • Blanda créme fraiche och vaniljsocker med hallonmoset.
  • Bred över när kakan svalnat.
Advertisements

One thought on “Kladdkaka med vit choklad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s