Gransirap – en struntsak

image

I senaste numret av tidningen Åter kan man läsa om hur man tar till vara vårens örter och växter. De späda granskotten,  struntarna, kan bli sirap som används som hostmedicin eller lindrande vid förkylning.

Skölj granskotten och låt lite av vattnet vara kvar.  Varva granskott med ekologiskt rårörsocker i en glasburk. Börja med ett lager granskott i botten och avsluta med ett ”lock” av ca 2 cm råsocker längst upp. Ställ burken i ett soligt fönster i minst sex veckor. När granskotten ska silas bort kan man behöva hälla på lite uppkokt vatten.

Annonser

2 thoughts on “Gransirap – en struntsak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s