Häggblomssaft

hägg

Igår provade jag att göra saft av blommorna från häggen. Det ska bli spännande att se hur det här smakar. Jag brukar ju göra syrensaft och det smakar mycket godare än vad man kan föreställa sig. Saften ska stå och dra några dagar till sedan blir det saftkalas.

Häggblomssaft

25 stora häggblomsklasar (jag tyckte att mina var ganska små och tog 50)

1,5 l vatten

1, 5 kg socker

50 gr citronsyra

3 tvättade och skivade limefrukter

  • Skölj blommorna väl i kallt vatten.
  • Koka upp vattnet och rör i socker och citronsyra.
  • Lägg blommor och skivad lime i en hink eller bunke som går att försluta. Häll över den heta sockerblandningen och lägg på locket.
  • Ställ blandningen mörkt och svalt i cirka 4 dagar. Rör om en gång om dagen. Sila sedan bort blommorna med hjälp av en silduk och häll saften i rena flaskor.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s