Påsksill

2013-03-26 07.07.32

Den godaste sillen  är helt klart Brantevikssill. Det är också en av Skånska Sillakademins paradrätter. Nu har vi en burk i kylen som står och väntar till påskhelgens kalasande.

Brantevikssill

1 kg färska sillfiléer (eller strömming som vi har här)

Lag

1 dl ättika, 12%
6 dl vatten
0.5 dl salt

Dessutom

4 dl socker
2 st hackade gula lökar
2 st hackade röda lökar
3 msk krossad kryddpeppar
2 msk krossad vitpeppar
2 st smulade lagerblad
1 st stor knippa hackad dill

  • Dra skinnet av sillfiléerna så att varje filé delas i två. Blanda ihop ingredienserna till lagen, rör om väl och lägg ner sillfiléerna i den. Låt stå på sval plats 1 dygn. Ta upp filéerna och låt dem rinna av.
  • Blanda hackad lök, kryddor och dill. Vänd till sist snabbt i sockret och rör om.
  • Varva sill och krydd- och sockerblandningen i en hög glasburk och avsluta med ett lager av sockerblandningen. Observera att det inte ska tillsättas någon vätska; sillen vattnar sig allt eftersom och det bildas en lag.

2013-03-23 08.54.13

Annonser

2 thoughts on “Påsksill

  1. Får ni besök i påsk? Vi firar hos mor och far. Glad påsk på er ! Hur blev det med påskfjädrar från egna höns?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s