”Påsakårv”

2013-02-27 18.27.47

För ett tag sedan drabbades H av en släng av patriotism och lagade en gammal rätt med anor från Blekinge – Påsakorv. Rätten består av en korvsmet, kryddad med nejlikor och kryddpeppar som sedan får koka i en handduk. Till det serverades kålrot, lök och potatis som kokt i samma lag. Tung, mättande bonnamat!

2013-02-27 18.25.55

Recept från Tore Wretmans bok Svensk Husmanskost

 

 

Annonser

4 thoughts on “”Påsakårv”

  1. Hej!
    Får vi använda din fina bild Påsakorv till Kockskolan (ideell förening för kockutbildning under utveckling) och Dietkokboken. Vi anger källa och länk till din blogg.

    Krister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s