”Halv-åtta-husman”

I går var det återigen dags för mig att ha en ”halv-åtta-kväll”. Temat för den här omgången är ”Husmanskost”, vilket är ett ganska vitt begrepp som lämnar det öppet för många olika tolkningar.

2013-03-02 17.47.52Förrätt: Solöga med fröknäcke

2013-03-02 18.21.33Varmrätt: Variation på sill&potatis.

Senapsmarinerad saltsill, med mandelpotatispuré och ciderkokta äpplen och purjolök. Champagne eller mousserande vin passar utmärkt som dryck till.

2013-03-02 19.48.15Till efterrätt (när man äter husmanskost heter det inte dessert): toscaäpplen och vaniljglass.

Den här seriestrippen fångar vårt ”halv-åtta”-upplägg på pricken.

https://i0.wp.com/www.dn.se/blogg/pa-stan/files/2013/01/roc_20130121.gif

Annonser

3 thoughts on “”Halv-åtta-husman”

  1. Husmanskost är bästa maten!
    Din personliga twist på menyn ser toppen ut. OM ni hade fått poäng hade det garanterat blivit full pott 🙂

    Här är fläskpannkakan på gång i ugnen. Jag ÄLSKAR fläskpannkaka. Skulle kunna äta det flera ggr i veckan…

    Kram Tamara

  2. Vad gott det ser ut! Saltsill blev jag riktigt sugen på, väldigt länge sedan jag åt det. Och toscaäpplen är så gott! Vilken bra och trevlig idé ni kommit på och att inte vara för många.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s