Premiärtur

2013-02-24 14.31.31

På eftermiddagen sken solen och det var riktigt varmt ett tag. Då passade bina i ett samhälle på att titta ut en stund. Snön runt kupan blev alldeles brunprickig eftersom de passade på att tömma tarmen när de var ute, det som kallas rensningsflygning. De är väl lite nödiga efter att hållit sig en hel vinter. Jag passade på att lyssna på de andra samhällena och det verkar vara liv överallt. Det bådar gott men än kan ju mycket hända innan man kan vara helt säker på att de klarat vintersäsongen.

4 tankar om “Premiärtur

  1. Så roligt att ni har bin också! Hoppas de klarat denna rätt hårda vinter men det verkar ju så och hoppas ni får mycket god honung så småningom. Vi har ofta fått honung från vänner i Södermanland men förra året hände något med bina, och det är dyrt att starta om sa mannen i huset som mest har hållit på med dem. Men honungen är så god, godare än den som finns i affärer fast den också är från odlare.

    • Ja det är gott med honung. Och den kan smaka på så olika sätt. Den kan smaka så olika under en sommar beroende på vilka växter de dragit in pollen från. Ibland är den blommig och andra gånger nästan kryddig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s