Kocktips #6

2013-02-11 18.12.45

Krydda med kanter

När parmesanosten är slut så släng inte kantbiten. Låt den istället koka med nästa gång du gör köttfärssås, risotto eller någon gryta. Parmesan, och andra lagrade ostar, är exempel på produkter där smaken naturligt förstärks av umami.  Umami kallas ”den femte smaken”  tillsammans med sött, surt, salt och bittert.  Umami fungerar som en förstärkare för många andra smaker.

I den här köttfärssåsen fick även en kant (svålen) av rökt sidfläsk koka med för att ge ytterligare smak.

De andra kocktipsen kan du läsa här:

Kocktips #1

Kocktips #2

Kocktips #3

Kocktips #4

Kocktips #5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s