Husets dessert

2013-02-09 19.04.46

Alla som besökt oss här i Skullalund mer än en gång har nog förr eller senare blivit bjudna på denna dessert. Den har hängt med under många år nu, nämligen zucchinikakan. Det är ungefär som en ostkaka men superenkel att göra. När man odlar zucchinin kan det periodvis bli ett överflöd som är svårt att hinna göra av med. Vi brukar då koka och pytsa upp mosad zucchini i påsar som vi fryser in. Perfekt att sedan ta fram när man vill baka den här kakan.  Receptet kommer från boken Kulinariska utflykter i Sveriges trädgård . Vilket för övrigt är Blekinge.

Ostkaka på zucchini

500 g zucchini

½-1 dl socker

2½ dl mjölk

½ dl vetemjöl

2 ägg

50 g sötmandel

2-4 bittermandlar

  • Skala zucchinin och ta ur kärnhuset. Skär den i bitar och koka den mjuk. Mosa den med en gaffel.
  • Mal mandeln.
  • Vispa samman ägg, socker, mjöl och mjölk. Tillsätt mandel och zucchini.
  • Häll smeten i en eldfast form och grädda i 40-45 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen.
  • Servera med sylt och grädde.

2013-02-09 21.01.59

Annonser

2 thoughts on “Husets dessert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s