Tur till Tärnsjö

sofia jannok

Igår kväll blev det en ganska spontant utflykt till Tärnsjö i nordvästra Uppland där vi var på en fin konsert i Nora kyrka. Det är något visst med kyrkogårdar en vinterkväll. En upplyst kyrka och massor av skuggor som faller över de snötäckta gravstenarna. Det var nästan en magisk stämning. Inne i kyrkan var det varmt och skönt och vi fick lyssna på Sofia Jannok, en samisk sångerska från Gällivare. Hon sjunger och jojkar på samiska med moderna influenser från pop och jazz. Och även om man inte förstod exakt vad hon sjöng om, trots fina översättnignar på svenska, drogs man med i stämningen, som även den var rätt magisk. Jag kände inte till henne sedan tidigare så det var på ren vinst och förlust vi åkte dit, men ibland blir det oplanderade så himla rätt. ”Note to myself” – mer spontanitet i vardagen!

Annonser

6 thoughts on “Tur till Tärnsjö

  1. Nora kyrka är väldigt pampig, tror jag läst det är Sveriges största landortskyrka, vacker kyrkogård att promenera på lite varmare årstider:-). Och vi gör utflykter i de trakterna också från vår sommarstuga. Huddungebys hembygdgård rekommenderas och deras kaffekalas på söndagarna och ”affär” med sylter, bär, saft, kryddor och fin hemslöjd. Är väl mest under sommarsäsong. Och stolriket i Östervåla och där finns också fin hembygdsgård. I Siggeforasjön badade jag ofta som barn:-). Och ganska ofta är det fina konserter i kyrkorna runt om, ibland känns det mer aktivt där än här i Stockholm.

    • Ja det är roligt att ta sig tid att turista på ”hemmaplan”. Det finns mycket kreativa människor här ute på landet. I somras besökte vi nybyggarland mellan Tärnsjö och Heby där man bevarat och renoverat en gammal gård med bla olika lantraser. Jättefint. Och har du vägarna förbi får du titta in i Skullalund och ta en fika : )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s