Igår kväll letade vi fram grillen bland all bråte i stallet. Sedan några år har vi som tradition att grilla lammnacke på juldagen. I år blev det kalkon på juldagen men igår var det alltså dags.
Lammnacken är styckningsdel som ser lite makaber ut men köttet är jättegott. Nacken får koka ett tag, sedan grillas det med lite glaze. Köttet faller sedan loss i möra bitar.
Lammnacke, rostad potatis och morötter och inlagd zucchini. God julmat :-).
Håller med dig. Det ser liiite makabert ut, men slutresultatet på sista bilden ser ju smarrigt ut. Så jag tror dig. Det är nog riktigt mört och gott!!
Hoppas du får en fin helg!
Tamara
Jag gör lammnacke ibland, det är gott men som sagt behöver lång tid för att bli mört. Det här ser ut som engelsk julmat 🙂
Jag kanske är inspirerad av svägerskan i England, fast hon är å andra sidan den som är minst förtjust i engelsk mat.