Året i Skullalund – 2012

Här kommer en liten återblick på vad som hänt här hos oss i  Skullalund under året.

I januari fyllde jag 40 och det firades på ”annan ort” som det så högtidligt heter. Vi hade möjligheten att tillsammans med vänner besöka Fäviken i Jämtland.  Naturen, miljön, maten och bemötandet gjorde att vi fick en vistelse som jag sent kommer att glömma.

fäviken

I mars smög jag i gång med den här bloggen. Från början var nog mamma min enda besökare men nu är ni några fler som hittat hit vilket är jätteroligt. Första inlägget handlade om vädret. 18 grader var det i slutet av mars. Det gjorde ju att man hoppades på en varm och fin sommar men så blev det ju inte riktigt.

Sommaren här i Skullalund var ganska kall och blåsig. Det gjorde att odlingarna inte gav den skörd vi hoppats på. Vi fick inte heller så mycket honung.

bi+land

Sommaren ägnades istället åt att få upp min 40-års present – flaggstången. Dessutom la, framför allt H, mycket tid på att bygga ett hönshus. I början av augusti kunde åtta dunbollar flytta in i Skullalund. Dunbollarna är numera stora och ståtliga tuppar och hönor.

höns

Katten Jansson och Kosmos var till en början lite skeptiska till de nya invånarna men verkar ha vant sig. De fördriver sina dagar med att strosa runt på ägorna eller favoritsysselsättningen – sova och slappa.

kattor

2012 var också utmaningarnas år. Var det månne 40-års krisen som spökade? I maj sprang jag mitt livs första halvmara i Göteborg. På semestern hoppade vi fallskärm och i augusti var det dags för Fjällräven classic, 11 mils fjällvandring.

utmaningar

Det blev också några utlandsresor. Vi besökte H:s syster i England och hann med både en tur till London och Brighton. Under hösten var jag först i Krakow och sedan var jag och H i Rom och upplevde maten och kulturen där.

resor

Det har hänt en hel del under året när man blickar tillbaka. Under 2013 hoppas jag att vi kommer igång med växthuset. Vi har också utökat bigården till fem kupor, så nu håller vi tummarna för att alla samhällen överlever vintern och att det blir ett bra honungsår. Vi går också och väntar på att hönorna ska börja värpa. Snart plockar vi fram frökatalogerna och börjar drömma och planera för årets odlingar.

Men först ska vi fira ut det gamla året och in det nya med skaldjur och champagne.

Ett riktigt gott nytt år önskar vi i Skullalund!

11 tankar om “Året i Skullalund – 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s