Vintersallad

2012-12-30 16.47.17

Den här salladen brukar alltid finnas med runt jul. Antingen på julbordet eller efter. Gott med lite grönsaker som omväxling till skinka, köttbullar och prinskorv. Den här salladen är perfekt att sno ihop på julens ”rester” eller så kan man göra som jag gjorde i år. Passade på att bunkra upp när affären dagarna efter jul sålde ut lagret av rödkål, fikon och julnötter till en billig penning.

 

Vintersallad

Strimla rödkål fint med hjälp av osthyvel eller kniv. Blanda i hackade nötter, torkade tranbär, fikon eller vad du har i skåpen. Filéa några apelsiner och släng i. Kanske lite persilja om man vill också.

Sedan brukar jag göra en senapsvinägrett och slå över salladen men idag blev det en vinägrett med rapsolja, vatten granatäpplevinäger, honung, salt och peppar. Fräscht och gott. Salladen brukar bli ännu godare efter någon dag när den riktigt stått och gottat till sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s