Att skilja agnarna från vetet

 

Tröskning är processen där man skiljer kärnan från axet i till exempel spannmål, (eller andra grödor) rensas från höljet (agnar) som omger den. Tröskning är första steget efter skörden där säden bearbetas före skakverket och vindsiktningen, som skiljer stråna och agnarna från kärnan.

Från Wikipedia

Annonser

One thought on “Att skilja agnarna från vetet

  1. Den här adventskalendern är verkligen fantastisk :). Man undrar hur den skulle se ut i modern tappning.
    Tack, på jobbet går det bra men just nu hinner jag bara det. Men det blir nog bra när jag har landat i de nya rutinerna och inte är supertrött av alla intryck 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s