Lusseförberedelser

Idag har jag bakat saffransbröd. Det blev inga traditionella lussekatter utan i år testade jag en ny variant. Jag kavlade ut vetedegen till en rektangel, där kortsidan var lika lång som en brödform. På degen strödde jag (rikligt) med farinsocker och kanel, sedan rullade jag ihop som en rulltårta. Ner i smord brödform. När degen jäst en andra gång penslade jag med smält smör och strödde på ännu mer kanel och så lite pärlsocker. Gräddade i 175 grader i ca 30 minuter. Skär i önskade skivor.

Kavla!

Grädda!

Ät!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s