Saffransskorpor

 

120 g sötmandel

2 kuvert saffran (1 g)

2 ägg

2 dl socker

1 tsk salt

5-6 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

100 g grovhackad mörk choklad

1 äggvita till pensling

  • Mal en tredjedel av mandeln fint och hacka resten mycket grovt.
  • Blanda mandel, ägg, socker, saffran och salt. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt den lätt mjölade chokladen. Blanda i resten av mjölet lite i taget. Se till så att det inte blir för mycket.
  • Rulla längder som läggs på en bakplåtsklädd plåt. Pensla med äggvita.
  • Grädda längderna i 180 grader ca 15-20 minuter.
  • Skär längderna i skorpsnittar och torka dem i 100 grader ca 30-40 minuter.

Receptet kommer från Rosendals Trädgårdscafé av Monika Ahlberg mfl. Den här boken var den först kokbok jag hade som man inte bara tog fram när man skulle hitta ett recept. Den här boken har jag  legat och läst många gånger och inspirerats av texter och bilder. I boken hittar jag här och där små postit-lappar där jag har komponerat ihop bufféförslag utifrån bokens recept. Bufféer som bara blivit till i fantasin. Men det kan ibland vara gott nog.

2 tankar om “Saffransskorpor

    • Ja det har hänt en del på kokboksfronten. Jag håller med om att det nästan är som att läsa romaner. Inspiration får man men man önskar att man hade mer tid till att göra allt också. Ha en trevlig söndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s