Rabarberlikör

I frysen hittade jag en påse rabarber som var kvar sedan i somras och tillsammans med lite fulsprit från Polen tänkte jag att det skulle få bli en somrig likör. Ta ca 5 dl rabarber och 4 dl vodka. Lägg det i en burk med lock och se till att det blandas väl. Efter två vckor lägger man i en halv vaniljstång och låter blandningen dra i ytterligare två veckor. Därefter silar man bort rabarer och vaniljstång. Använd till exempel ett kaffefilter. Tillsätt vit sirap efter tycke och smak, ca 1½-2 dl kan vara lämpligt. Häll på flaska och låt likören mogna mörkt och svalt i ytterligare 3-4 veckor. Så lagom till min födelsedag i slutet av januari kan man kanske fira med en liten  ”hutt sommar”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s