Fånt ja en körv

I Skullalund finns en person som är väldigt förtjust i korv. Det har till och med fantiserats om att öppna en korvrestaurang. I veckans kokbok Gott om korv av Caroline Hofberg finns det mesta för att tillgodose en korvälskare.

Eftersom vi hade både lammgrytbitar och lammkorv i frysen blev det en Cassoulet ikväll. Vi skippade sidfläsket men lade istället till lite zucchini och bönor.

Cassoulet ca 8 portioner

3 dl stora vita bönor

1 kg benfria grytbitar av lamm

200 g. rimmat fläsk

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

smör

salt och peppar

1 burk skalade tomater

1 msk tomatpuré

1 tsk timjan

1 tsk rosmarin

2 lagerblad

2 kryddnejlikor

skalet av ½ apelsin

6-7 dl vatten

300-400 g kryddig korv

  • Lägg bönorna i blöt i kallt vatten ca 10 timmar eller över natten. Häll av blötläggningsvattnet.
  • Skär köttet i ca 2 x 2 cm stora bitar. Strimla fläsket
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  • Bryn fläsket i lite smör i en gryta. Låt lök och vitlök fräsa med en stund. Tillsätt tomat, tomatpuré, kryddor och apelsinskal. Lägg i kött och bönor. Häll på så mycket vatten att det precis täcker.
  • Koka under lock tills kött och bönor är precis mjuka, ca en timme och en kvart. När 20 minuter av koktiden återstår läggs korven i. Smaka av med salt och peppar.
  • Plocka upp apelsinskalet. Ta upp korven, skär den i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan. Servera med ett gott bröd.

Till detta drack vi ett mycket gott spanskt vin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s