Vattlingon

Det verkar vara mycket lingon i år. Bara på väg upp till brevlådan plockade jag någon liter som fick bli vattlingon. Vattlingon är en underskattad och bortglömd delikatess. Förr konserverade man lingon på det här sättet och åt dem sedan som dessert tillsammans med grädde och socker efter den stabbiga julmaten. Vi gjorde vattlingon för första gången i fjol och till och med H som vanligtvis inte äter lingon eller lingonsylt (för att det är för surt) gillade det.

Vattlingon

  • Ta de finaste stora, röda lingonen.
  • Fyll väl rengjorda flaskor eller burkar med lingon.
  • Koka upp vatten och låt det svalna.
  • Häll det rumstempererde vattnet över lingonen så att det täcker.
  • Förvara burkarna eller flaskorna mörkt och svalt.
  • Ta fram till jul.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s