Statusen i grönsakslandet

 

 

Det har nog aldrig varist så mycket ogräs i grönsakslandet som i år. Förvisso växter det hyfsat bra med grönsaker också men på vissa ställen får man titta bra noga för att hitta något annat än ogräs. Vi brukar kunna hålla en jämn kamp mot ogräset men i år gav upp i ett tidigt stadium.

 

 

Jordärtskockor

 

Rödbetor, kålrabbi och majrova

Rödbetor, lök och morötter har vi skördat undr några veckor nu. Potatisen är jättefin och STOR!. Vi har trampat ner blasten för att den inte ska växa mer men den får ligga kvar i jorden ett tag till.  Igår tog jag in några majrovor. Det är fösta året vi odlar det. När jag provsmakade för någon dryg vecka sedan tyckte jag inte alls att den var god men nu smakade den riktigt bra. Förut var den stark nästan lite bitter i samken men nuhar den blivit lite sötare men ändå med  en ”touch” av pepprighet. Vi åt den råriven.  Kålrabbin är också på gång endera dagen.

 

Purpurbönor och sockerärtor

Jag tycker att bönorna och sockerärtorna är lite senare än vanligt. Kanske är det kylan som ställer till det igen. Det blommar i alla fall för fullt och några ärtskidor har det också blivit. Hoppas att vi får lika riklig skörd som i fjol. Vi frös in bönor och sockerärtor som räckte hela vintern.

 

Zucchinin

I år har vi tre sorters zucchini. Plantorna har vuxit som bara den och bladen brer ut sig i hela landet, förhoppningsvis inte på bekostnad av blommor och frukt (säger man så?). Några zucchinisar har ruttnat bort. Det kanske helt enklelt blev för mycket regn för de små stackarna. Men jag såg att flera nya är på gång.

Av frilandsgurkan verkar det inte bli mycket. Plantorna är pyttesmå och ska det hinna bli gurkor måste det ske ett mirakel. Även för kronärtskockorna går det trögt i år. För mycket jobb för för lite utdelning. Det blir nog ingen  mer kronärtskocksodling framöver. 

Vissa saker växerr jättebra,  andra mindre, men sammantaget ser det hyfsat bra ut med årets odlingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s