Dragon

Fransk dragon (Artemisia dracunculu)

Dragon finns som fransk och rysk. Det är den franska som man främst använder som kryddväxt. Dragonen är flerårig och blir cirka 60 centimeter hög. Den sprider också ut sig rätt rejält om man inte håller efter den. Dragonen används till ägg-,  kyckling- och fiskrätter och naturligtvis till bearnaisesås.

Bearnaisesås:

2 äggulor

2 msk estragonvinäger (eller låt några dragonblad dra i rödvinsvinäger)

5 dl skirat smör

1 msk dragon, hackad

1 msk bladpersilja, hackad

salt

ev sambal oelek eller cayennepeppar eller tabasco

  • Vispa äggulor och vinäger till en fast men fluffig crème i en kastrull. Men var försiktig så att det inte blir för varmt.
  • Tillsätt det skirade smöret i en fin stråle medan du vispar. Tillsätt dragon och persilja, salt och ev annan smaksättning.

 Bearnaisesås med älgbiffar, färskpotatis, vaxbönor och lök

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s