Mat för en prinsessa?

I dag kände vi oss lite rojalistiska och slog till på Prinsessornas kokbok –  husmanskost och helgdagsmat av Jenny Åkerström. Boken är från 1931 och Jenny Åkerström var innehavare av Jenny Åkerströms Husmodersskola i Stockholm. De allvarsamma sessorna på bokomslaget är Prinsessan Margaretha av Danmark, Kronprinsessan Märtha av Norge och Kronprinsessan Astrid av Belgien. Jag vet inte om de var elever hos Jenny Åkerström men boken är tillägnad prinsessorna ”samt alla mina övriga elever”.

Vi lagade en rätt från kapitlet Smörgås-, lunch- och mellanrätter och det blev Gratinerad ägg- och ansjovisrätt. Smakade helt ok men inte så jättespännande. Ångrar att vi inte valde Gratin på hummer och spaghetti. Kanske hade det smakat lite mer kungligt.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s