Boka bord

Nu har sambon också känd som  ”den hängivne restaurangbokaren” varit i farten igen. När det gäller att få bord på väl utvalda restauranger gäller minutiös planering. Oftast släpps borden tre eller en månad i förväg, så det gäller att ha koll på läget, almanackan och tidsskillnader. I fredags var det dags. Redan halv tio på förmiddagen kopplades datorn upp för att vara redo prick klockan tio då sommarens bord på Dinner by Heston Blumenthal släpptes. Lite nervöst var det då internetuppkopplingen inte var den bästa där vi befann oss. Dessutom har restaurangen ganska nyligen kommit på nionde plats på  San Pellegrino Worlds 50 Best Restaurant Award. Men ”den hängivne restaurangbokaren” fixade det igen. Det blir en lunch den dagen i början av juli som vi siktat in oss på.

Vid ett annat tillfälle har jag vaknat av att ”bokaren” en minut över midnatt legat i sängen med datorn och bokat bord eller under nästan en timme oavbrutet via telefon försökt komma fram till en restaurang  i England. Det han hittills gått bet på är Noma i Köpenhamn, men skam den som ger sig…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s