Syrensaft

Så här i dessa tider när syren blommar som mest kommer ett tips på en god saft. Receptet kommer från den nedlagda bloggen Livet på en gård. Jag trodde att saften skulle ha en parfymig och blommig smak men den är faktiskt mer åt rabarberhållet. Dessutom har den en fin ljusrosa färg.

Syrensaft:

60 blomklasar från lila bondsyren

1.2 kg socker

50 g vinsyra

1 citron

1.5 l. vatten

  • Tvätta rent blommorna i kallt vatten.
  • Lägg blommor, socker och vinsyra i en hink eller stor bunke.
  • Häll över kokande vatten och tillsätt rivet citronskal och saften från av citronen.
  • Låt stå kallt i fem dygn.
  • Sila och häll upp på flaskor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s