Kirskålspaj

Kirskål, vet alla som kommit i kontakt med det på nära håll, att det är näst intill omöjligt att bli av med. Ja om man inte vill täcka över drabbade områden med svart plast under en längre tid (några år). Men kan man inte besegra ogräset får man väl se till att få nytta av det på annat sätt. Som till exempel att äta upp det. Det här börjar nästan likna en matblogg så här kommer mitt recept på kirskålspaj.

Kirskålspaj

Pajdeg:

100 g smör

2½ dl vetemjöl

2-3 msk vatten

1 msk sprit (för smidigare deg)

Fyllning:

ca 1-2 l späda kirskålsblad

bacon

1 stor lök, finhackad

salt&peppar

½ tsk sambal oelek

3 dl mjölk

3 ägg

  • Blanda ihop pajdegen. Låt den vila ca en halvtimme. Förgrädda ca 10 minuter i 225 grader.
  • Förväll kirskålen i kokande vatten, krama ur och grovhacka.
  • Sänk ugnen till 200 grader.
  • Stek lök och bacon, krydda och blanda i kirskålen.
  • Fyll pajskalet med bacon-lök-kirskålsblandningen.
  • Vispa ihop mjölk och ägg. Häll i pajformen. Grädda ca 25-30 minuter eller till äggstanningen stelnat.

Annonser

2 thoughts on “Kirskålspaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s