Ostron

Den här veckan var det dags för den här kokboken. Ostron Gastronomiska pärlor av Shirly Line.

En bok för dig som älskar mat och torr champagne,

mörkt öl och djupblå hav,

lukten av tång och smaken av salta bad

Ja, tydligen en bok för mig. Förutom en massa ostronrecept innehåller boken också kuriosa och kunskap om ostron. Ostron är  ingen nymodighet.

Överdådigt dukade bord med sparris, sniglar och strutshjärna utgjorde den huvudsakliga dieten vid de ökända romerska orgierna omkring 5 f.Kr. men ingen stor fest var komplett utan de prisade läckerheterna för lust och njutning: ostron.

Till ostron kan man dricka lite av varje: champagne, vitt vin, porter, Guinness eller torr sherry. Dock ska man enligt författaren undvika vissa drycker.

Ett varningens ord: drick aldrig whiskey, brandy, eller annan starksprit tillsammans med ostron. De trivs inte med varandra i magen och konsekvenserna kan bli ödesdigra.

 

 

 

Lämna en kommentar