Under valnötsträdet

Veckans kokbok är Under Valnötsträdet goda idéer från vårt kök av Anna och Fanny Bergenström.

 

 

Ur den valde vi att laga Lamm tagine, en marockansk lammrätt med bland annat kikärtor, aprikoser och russin. Grytan blev sötstark och mustig av kryddor som spiskummin, kanel och cayennepappar. Receptet hittar du här. Vi åt den med bulgur och en klick gräddfil.

 

 

Hela boken är uppbyggd på så sätt att olika råvaror är indelade i kapitel som till exempel  pepparrot, ingefära, gröna blad, hallon och chili. Bilderna är fantastiska och för mig är det mer en inspirations- och blädderbok än en renodlad kokbok.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s