Hemsurning

Under hösten och vintern har det bubblat och fräst i Skullalund. Det är inte hembränning vi sysslat med utan snarare hemsyrning. H har experimenterat med olika kombinationer av grönsaker. Det har varit vitkål, kålrabbi, morötter, rotselleri mm. Kryddade och okryddade varianter.Favoriten har nog blivit en kombo av rotselleri och morötter.

 

Så här syrar du egna grönsaker:

Ta 1 msk salt till 1 kg rivna grönsaker.

Tryck eller banka så att grönsakerna börjar ” vätska till sig”.

Packa grönsakerna hårt och lägg i en burk.

Låt stå i framme i rumstemperatur 3-4 dagar. Nu kan det börja bubbla och pysa i burken.

Ställ därefter undan burken på något ställe där det är ca 15 grader. Låt stå så i 14 dagar.

Ställ burken i kylskåp ytterligare 14 dagar innan det är dags att avnjuta delikatessen.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s